Ga terug

Vlees - Light Soya kipfilet met roti

meat
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: javaanse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingredi√ęnten

  • 2 rotivellen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 theelepel korianderkruiden
  • 1 broccoli
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stukjes laos (schijfjes)
  • 1/2 gember
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels light soya
  • 1/2 limoen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 theelepels suiker
  • 100 ml water

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de kipfilet en groenten in stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime kom de helft van de uien en knoflook samen met de stukjes kipfilet. Voeg daarbij ook de korianderkruiden, laos, zout, gember, zwarte witte peper, laurierblaadjes, ketjap manis en light soya toe. Meng dit met elkaar en laat het 10 minuten staan. In de tussentijd kook je de broccoli.
    Voeg in een pan zonnebloemolie en verhit deze kort. Doe dan de rest van de uien en knoflook in de pan. Voeg de suiker met het groentebouillonblokje verkruimeld in de pan en laat dit kort karamelliseren. Voeg dan de inhoudt van de kom met kipfilet toe en bak de kipfilet gaar. Voeg dan het water en de sap van de limoen toe. Laat dit 20 minuten sudderen en roer dan voorzichtig de broccoli erdoor heen. Verwarm de rotivel ongeveer 30 seconden in de magnetron. Eet de kipfilet en broccoli met de rotivel. Eet smakelijk!