Ga terug

Vis - Spitskool garnalen met aardappelen

Fish
Totale tijd28 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • wokpan of grillpan
  • Juspan

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 200 gram rijst
  • 1/2 spitskool
  • 2 aardappelen
  • 2 eetlepels kerrie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 selderijtakje

Instructies

  • Voorbereiding
    Schil de aardappels en snij deze in gelijke stukken.  En kook deze gaar. Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de groenten in kleine stukjes. En pers de knoflook uit. Snij de selderij in kleinestukjes.
  • Bereidingswijze
    Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. En voeg daarbij de knoflook, ui en tomaat en kerrie toe. Voeg dan de garnalen toe en deze rondom. Voeg dan de spitskool toe. Voeg als laatst de selderij toe. En laat dit kort stoven. Breng het op smaak met zwarte witte peper en zout. Verdeel de garnalen over de aardappelen naast de rijst. Eet smakelijk!