Ga terug

Vis - Sardine filet festival

Fish
Totale tijd29 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 1 sardienfiletblik (4st)
  • 1/2 rode ui
  • 1 tomaat
  • 3 knoflookteenjes
  • 4 aardappelen
  • 250 gram rijst

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de aardappels in hele kleine stukjes en bak deze krokant op in een beetje zonnebloemolie. Leg ze dan even apart.
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10minuten nagaren. Snij de knoflook, ui en tomaat in kleine stukjes. Haal de sardientjes uit het blikje en verwijder de graatjes. Leg ze dan apart.
  • Bereidingswijze
    Voeg in de pan de zonnebloemolie en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de uien samen met de knoflook in pan en laat deze kort bakken. Voeg dan de tomaat, suiker,groentebouillonblokje verkruimeld en zwarte peper toe en laat deze bakken. Voeg nu de sardientjes toe en blijf dit er doorheen roeren. Na 10 minuten voeg je de gebakken aardappelpartjes toe en blijf dit omroeren tot een geheel. Verdeel dan de Sardine Filet Festival over de rijst. eet smakelijk !