Ga terug

Vis - garnalensaté met salade en rijst

Fish
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • ruime pan of grillpan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 8 garnalen
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 eetlepel tamarindemoes
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram fetakaas
  • 1 peterselie bos
  • 1 gember (schijf)

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de tomaat, ui, komkommer, fetakaas en  peterselie in stukjes. En pers de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime kom de gesneden ui, knoflook, suiker, ketoembar, tamarindemoes en gember toe. Meng dit tot een geheel. Voeg dan de garnalen toe. En laat dit ongeveer 15 minutenstaan. Doe nu in een ruime kom de cherrytomaten, komkommer, fetakaas en peterselie toe. Voeg daarbij ook de witte azijn en olijfolie. Meng dit tot een geheel en breng het op smaak met zwarte witte peper en zout. Verhit in de koekenpan een beetje olie. Voeg dan de garnalen toe uit de saus en bak deze rondom gaar. Verdeel nu over het bord de garnalen naast de salade en de rijst. Eetsmakelijk!