Ga terug

Vis - kerrie gamba's met zoete aardappel

fish
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indian, nederlandse, Surinaamse

Equipment

  • koekenpan
  • oven

Ingrediënten

  • 8 gamba's
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/2 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 s lente-ui

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de groenten in gelijke kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime kom de gesneden zoete aardappels toe. Roer de olijfolie en komijnpoeder over de aardappels. Verdeel  de aardappelstukjes over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappels in 30 minuten gaar in de oven. Begin na 15 minuten met het maken van de kerrie gamba’s. Doe daarvoor zonnebloemolie in de pan  verhit de ze enkele minuten. Voeg dan de uien samen met de knoflook en tomaat in pan en laat deze kort bakken. Voeg dan de zwarte witte peper, kerrie en zout toe aan de pan. Voeg dan de tomatenpuree samen met de lente-ui toe. Voeg dan de Gamba’stoe en bak deze enkele minuten totdat ze gaar zijn. Haal de zoete aardappelsuit de oven. Verdeel de zoete aardappels en de gamba’s over een bord. eet smakelijk !