Ga terug

Vis - Amsoi garnalen met rijst

Fish
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 bosjes amsoi
  • 200 gram garnalen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillionblokje zwarte, witte peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de amsoi zonder de steel in kleine stukjes. Pers vervolgens de knoflook uit en snij de ui in klein stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe samen met de garnalen en ui. Voeg dan het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte witte peper en zout toe naar eigen smaak. Na enkele seconden voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit enkele minuten. Voeg dan de Amsoi toe en blij deze roeren totdat het meeste vocht verdwenen is.  Verdeelde Amsoi met garnalen over de rijst.