Ga terug

Vlees - gevulde bara met kipfilet

Meat
Totale tijd35 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediƫnten

  • 200 gram kipfilet
  • 2 bara's
  • 3 eetlepels kerrie
  • 1 theelepel gember
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de kipfilet in stukjes. Doe de helft van de kerrie samen met de kipfilet en gember in de kom. En laat dit ongeveer 10 minuten staan. Snij de groenten in kleine stukjes. En pers de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Verhit in de pan de zonnebloemolie. Voeg dan de uien en knoflook toe. Bak dit 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree toe samen met het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte peper en witte peper. Na ongeveer 5 minuten voeg je de kipfilet toe en bak deze kort in het mengsel. Voeg nu het water toe en kook de kipfilet op laag vuur gedurende 20 minuten. Verdeel de gesneden stukken tomaat en komkommer in een schaal. Voeg de olijfolie en witte azijn toe en meng dit met elkaar. Snij de bara door het midden en verwarm deze 30 seconden in de magnetron. Vul dan de de bara met kipfilet. En plaats deze op het bord samen met de salade. Eet smakelijk!