Ga terug

Vlees - gestoofd rundvlees met witte rijst

meat
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 200 gram rijst
  • 200 gram snijbonen
  • 1 theelepel tamarindesaus
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 laosschijfjes
  • 1 citroengras
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 ml water zwarte, witte peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de rundvlees in stukken en smeer deze in met de tamarindemoes. Snij de ui in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Snij de snijbonen in kleine stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook en de gesneden ui toe. Voeg dan het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte, witte peper en zout toe. Voeg dan het rundvlees toe en blijf dit omscheppen. Voeg dan de laos en citroengras toe in de pan gevolgd door het water. Laat het rundvlees rustig 30 minuten stoven. Voeg in de pan kokend water met groentebouillon. Kook de snijbonen in het kokend water gaar. Verdeel het vlees over de witte rijst samen met de snijbonen.  Eet smakelijk!