Ga terug

Vlees - gegrilde kip met rijst

Meat
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan
  • koekenpan
  • oven

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 200 gram snijbonen
  • 2 eetlepels champignonsaus
  • 1 ui
  • 4 kippenbouten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels light soya
  • 1 knoflookteentje
  • 1 laos schijfje
  • 1 theelepel gemberkruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel suiker zout, witte en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de snijbonen in kleine stukjes. Snij zoveel mogelijk vel weg van de kippenbout.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een kom de ketjapmanis, light soya, laos, gemberwortel en suiker. Meng dit met elkaar. Voeg dan de kippenbout toe en laat dit 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kippenbout over de bakplaat met ingevet bakpapier. Grill de kip in  25 minuten gaar en draai de kippenbout af en toe. Voeg een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg dan de champignonsaus toe samen met de snijbonen. En bak dit 15 minuten.  Verdeel de snijbonen over de rijst naast de gegrilde kip. Eet smakelijk!