Ga terug

Vlees - gebakken rijst met kipfilet en tofu

Meat
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • ruime wokpan, een ruime pan en een grillpan

Ingrediƫnten

  • 200 gram rijst
  • 100 gram kipfilet
  • 200 gram tofu
  • 1/2 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 laurierblad
  • 2 laos schijfjes
  • 1 eetlepel light soya
  • 2 lente-ui
  • 1 selderijstengel
  • 1 s bakbanaan
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 groentebouillonblokje zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nageren. Snij alle groenten, behalve de bakbanaan, en kipfilet in kleine stukjes. Snij de tofu in blokjes en leg deze op een keukenpapiertje.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een grote wokpan de zonnebloemolie toe. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Voeg nu de lente-ui, zwarte peper, laos, salaamblad, kipfilet en het groentebouillonblokje verkruimeld toe. Bak dit 4 minuten. Voeg nu de ketjap manis en light soya toe samen met de tofu. Bak dit 4 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit 10 minuten op laag vuur. Schil nu de bakbanaan en snij deze in schijfjes. Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie en bak de bakbanaanschijfjes krokant. Verdeel de gesneden selderij over de rijst. Lekker voor ernaast! Eet smakelijk!