Ga terug

Vlees - bami kipfilet

Meat
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime wokpan

Ingrediƫnten

  • 200 gram pasta
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels light soya
  • 1/2 tomaat
  • 2 selderijstengels
  • 1 bosje paksoi
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 groentebouillonblokje zout, witte en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Kook de pasta in 7 minuten gaar. Snij de groenten en kipfilet in stukjes. Pers vervolgens de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een grote wokpan de zonnebloemolie toe. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Voeg nu de tomaat, eieren, zwart en witte peper, zout, verkruimel het groentebouillonblokje en kipfilet toe. Goed roeren totdat de kipfilet gaar is. Voeg nu de ketjap manis en light soya toe. Bak dit tot een gladde saus in ongeveer 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg dan de pasta toe en schep dit om gedurende 5 minuten op laag vuur. Schep dan de paksoi erdoor heen. Zorg dat de pasta volledig bedekt is met de saus. Haal de bami van het vuur. En roer als laatst de fijn gesneden selderij door de bami. Eet smakelijk!