Ga terug

Vegetarisch - amsoi met rijst en bakbanaan

vegan amsoi met rijst en bakbanaan
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: amsoi
Porties: 2 personen

Equipment

  • Ruime pan
  • koekenpan

Ingredi├źnten

  • 200 gram rijst
  • 2 bosjes amsoi
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 ui
  • 1 bakbanaan

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de amsoi zonder de steel en de ui in kleine stukjes. Pers vervolgens de knoflook. Schil de bakbanaan en snij deze in kleine schijfjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook samen met de ui toe. Bak dit 2 minuten. Voeg dan het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte peper, witte peper en zout toe naar eigen smaak. Na 3 minuten voeg je de tomatenpuree toe gevolgd door de amsoi. Bak dit 5 minuten. Voeg dan een beetje olie in de koekenpan en bak de schijfjes banaan krokant. Laat de gebakken banaan uitlekken op keukenpapier. Verdeel de amsoi over de rijst naast de bakbanaan. Eet smakelijk!