Ga terug

Vegetarisch - aardappel curry met rijst

Vegan rice curry
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: curry
Porties: 2 personen

Equipment

  • Ruime pan

Ingredi├źnten

  • 2 aardappels
  • 200 gram rijst
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 ui
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 rode paprika
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/2 eetlepel koriander
  • 1/2 eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel paprikakruiden
  • 1/2 groene chillipeper (pittig)
  • 1/2 korianderbosje
  • 1 eetelepel olijfolie
  • 150 ml water zout, witte en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat.  Laat de rijst ongeveer 10 minutenkoken en 10 minuten nagaren. Snij de groenten in stukjes van 1 bij 1 centimeter. Pers de knoflook uit. En kook de aardappelen gaar.
  • Bereidingswijze
    Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui en bak de paprika en knoflook 2 minuten. Haal dit dan uit de pan en zet het even opzij. Voeg in dezelfde pan de kerrie, koriander, komijn, kurkuma, paprikakruiden, mosterdkruiden en de chilipeper als je het een beetje pittig wilt. Bak dit 3 minuten. Voeg dan de helft van het water toe en roerbakdit tot een gladde saus. Voeg dan de tomaten toe en bak dit 3 minuten. Breng het gehaal op smaak met zout, zwarte en witte peper. Voeg dan de aardappelentoe samen met de uien en rode paprika. Meng dit alles met elkaar en voeg dan de andere helft van de water toe. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen. Verdeel de saus over de rijst. Eet smakelijk!