Ga terug

Vegetarisch - bruine bonensoep

Vegan Bruine bonensoep
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: bruine bonen, soep
Porties: 2 personen

Equipment

  • ruime pan met deksel

Ingrediënten

  • 400 gram bruine Bonen
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel ketjap Manis
  • 1 eetlpel light Soya
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 pimentkorrels
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 lente-ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 400 ml water zwarte, witte peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de groenten en kipfilet in kleine stukjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Verhit in de pan de zonnebloemolie. Voeg de uien en knoflook toe. Bak dit kort. Voeg de paprika, wortel en lente-ui toe. Voeg nu de tomatenpuree toe samen met de tomaat. Na enkele minuten voeg je alle kruiden en de pimentkorrels  samen met de light soya, suiker, verkruimeld groentebouillonblokje, kruidnagel en ketjap manis toe. Bak dit tot een gladde saus. Voeg nu de bruine bonen toe en schep het geheel een paar keer om. Voeg nu het water toe. En even blijven roeren. Plaats nu een deksel op de pan en verwarm de bruine bonensoep ongeveer 20 minuten op laag vuur. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan. Eet smakelijk!