Ga terug

Vegetarisch - kouseband met rijst en ei

Vegan kouseband met rijst en ei
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: kouseband
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gram rijst
  • 200 gram kouseband
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels light soya
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijflolie
  • 1 groentebouillonblokje zwarte peper, witte peper en zout naar smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Kook de eieren hard. Snij de tomaat en ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Snij het uiteinde van de kousebandslier eraf. En snij de kouseband in stukjes van 1 bij 1 cm. Was de kouseband stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook, ui en tomaat toe. Bak dit ongeveer 3 minuten. Voeg dan het verkruimelde groentebouillonblokje, zwart en witte peper en zout toe. Na enkele seconden de light soya en ketjap manis toevoegen. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Plaats nu de deksel op de pan gedurende 6 minuten. Haal dan de deksel er af en laat de kouseband even doorbakken. Voeg een beetje olie in de koekenpan samen met de kerrie. Bak de gekookte eieren rondom. Verdeel de kouseband over de rijst samen met de ei. Eet smakelijk!