Ga terug

Vegetarisch - nasi

vegan nasi
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: Nasi
Porties: 2 personen

Equipment

  • wokpan

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepel laoskruiden
  • 1 eetlepel light soya
  • 2 lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 selderij
  • 1 bakbanaan
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 groentebouillonblokje zwarte, witte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Heb je tijd over? Laat dan de rijst even afkoelen. Snij alle groenten in kleine stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een grote wokpan de zonnebloemolie toe. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Voeg nu de paprika, lente-ui, zwarte peper, laos, laurierblad, en groentebouillonblokje verkruimeld toe. Bak dit 2 minuten. Voeg nu de ketjap manis en light soya toe samen met de rijst. Zorg dat de rijst volledig bedekt is met de saus. Kluts nu de eieren en bak deze in een koekenpan. Snij de ei in reepjes en verdeel deze met de selderij over de Nasi. Lekker voor ernaast! Eet smakelijk!