Vlees recepten

Vlees - gevulde bara met kipfilet

Meat
Totale tijd35 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 2 bara's
  • 3 eetlepels kerrie
  • 1 theelepel gember
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de kipfilet in stukjes. Doe de helft van de kerrie samen met de kipfilet en gember in de kom. En laat dit ongeveer 10 minuten staan. Snij de groenten in kleine stukjes. En pers de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Verhit in de pan de zonnebloemolie. Voeg dan de uien en knoflook toe. Bak dit 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree toe samen met het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte peper en witte peper. Na ongeveer 5 minuten voeg je de kipfilet toe en bak deze kort in het mengsel. Voeg nu het water toe en kook de kipfilet op laag vuur gedurende 20 minuten. Verdeel de gesneden stukken tomaat en komkommer in een schaal. Voeg de olijfolie en witte azijn toe en meng dit met elkaar. Snij de bara door het midden en verwarm deze 30 seconden in de magnetron. Vul dan de de bara met kipfilet. En plaats deze op het bord samen met de salade. Eet smakelijk!

Vlees - gestoofd rundvlees met witte rijst

meat
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 200 gram rijst
  • 200 gram snijbonen
  • 1 theelepel tamarindesaus
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 laosschijfjes
  • 1 citroengras
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 ml water zwarte, witte peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de rundvlees in stukken en smeer deze in met de tamarindemoes. Snij de ui in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Snij de snijbonen in kleine stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook en de gesneden ui toe. Voeg dan het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte, witte peper en zout toe. Voeg dan het rundvlees toe en blijf dit omscheppen. Voeg dan de laos en citroengras toe in de pan gevolgd door het water. Laat het rundvlees rustig 30 minuten stoven. Voeg in de pan kokend water met groentebouillon. Kook de snijbonen in het kokend water gaar. Verdeel het vlees over de witte rijst samen met de snijbonen.  Eet smakelijk!

Vlees - gegrilde kip met rijst

Meat
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan
  • koekenpan
  • oven

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 200 gram snijbonen
  • 2 eetlepels champignonsaus
  • 1 ui
  • 4 kippenbouten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels light soya
  • 1 knoflookteentje
  • 1 laos schijfje
  • 1 theelepel gemberkruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel suiker zout, witte en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de snijbonen in kleine stukjes. Snij zoveel mogelijk vel weg van de kippenbout.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een kom de ketjapmanis, light soya, laos, gemberwortel en suiker. Meng dit met elkaar. Voeg dan de kippenbout toe en laat dit 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kippenbout over de bakplaat met ingevet bakpapier. Grill de kip in  25 minuten gaar en draai de kippenbout af en toe. Voeg een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg dan de champignonsaus toe samen met de snijbonen. En bak dit 15 minuten.  Verdeel de snijbonen over de rijst naast de gegrilde kip. Eet smakelijk!

Vlees - gebakken rijst met kipfilet en tofu

Meat
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • ruime wokpan, een ruime pan en een grillpan

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 100 gram kipfilet
  • 200 gram tofu
  • 1/2 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 laurierblad
  • 2 laos schijfjes
  • 1 eetlepel light soya
  • 2 lente-ui
  • 1 selderijstengel
  • 1 s bakbanaan
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 groentebouillonblokje zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nageren. Snij alle groenten, behalve de bakbanaan, en kipfilet in kleine stukjes. Snij de tofu in blokjes en leg deze op een keukenpapiertje.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een grote wokpan de zonnebloemolie toe. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Voeg nu de lente-ui, zwarte peper, laos, salaamblad, kipfilet en het groentebouillonblokje verkruimeld toe. Bak dit 4 minuten. Voeg nu de ketjap manis en light soya toe samen met de tofu. Bak dit 4 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit 10 minuten op laag vuur. Schil nu de bakbanaan en snij deze in schijfjes. Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie en bak de bakbanaanschijfjes krokant. Verdeel de gesneden selderij over de rijst. Lekker voor ernaast! Eet smakelijk!

Vlees - Light Soya kipfilet met roti

meat
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: javaanse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 2 rotivellen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 theelepel korianderkruiden
  • 1 broccoli
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stukjes laos (schijfjes)
  • 1/2 gember
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels light soya
  • 1/2 limoen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 theelepels suiker
  • 100 ml water

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de kipfilet en groenten in stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime kom de helft van de uien en knoflook samen met de stukjes kipfilet. Voeg daarbij ook de korianderkruiden, laos, zout, gember, zwarte witte peper, laurierblaadjes, ketjap manis en light soya toe. Meng dit met elkaar en laat het 10 minuten staan. In de tussentijd kook je de broccoli.
    Voeg in een pan zonnebloemolie en verhit deze kort. Doe dan de rest van de uien en knoflook in de pan. Voeg de suiker met het groentebouillonblokje verkruimeld in de pan en laat dit kort karamelliseren. Voeg dan de inhoudt van de kom met kipfilet toe en bak de kipfilet gaar. Voeg dan het water en de sap van de limoen toe. Laat dit 20 minuten sudderen en roer dan voorzichtig de broccoli erdoor heen. Verwarm de rotivel ongeveer 30 seconden in de magnetron. Eet de kipfilet en broccoli met de rotivel. Eet smakelijk!

Vlees - Gevulde paprika met kerrie gehakt

meat
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Porties: 2

Equipment

  • oven
  • koekenpan
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 knoflookteentje
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels kerrie kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de over voor op 220 graden. Verdeel het bakpapier over de bakplaat. Snij de paprika’s door het midden. Verwijder de stengel en de zaadjes. Snij de uien in stukjes en pers de knoflook.
  • Bereidingswijze
    Verhit in de pan de olijfolie. Voeg dan de uien en knoflook toe. Bak dit kort. Voeg dan de paprikapoeder en kerrie toe. Gevolgd door het gehakt. Breng het gehakt op smaak door zwarte witte peper en zout. Leg de gesneden paprika’s met de open kant naar boven op de bakplaat. Vul de paprika’s met het gehakt. Verdeel over iedere paprika een beetje kaas. Bak de paprika in ongeveer 25 minuten gaar. Eet smakelijk!

Vlees - bami kipfilet

Meat
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime wokpan

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels light soya
  • 1/2 tomaat
  • 2 selderijstengels
  • 1 bosje paksoi
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 groentebouillonblokje zout, witte en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Kook de pasta in 7 minuten gaar. Snij de groenten en kipfilet in stukjes. Pers vervolgens de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een grote wokpan de zonnebloemolie toe. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Voeg nu de tomaat, eieren, zwart en witte peper, zout, verkruimel het groentebouillonblokje en kipfilet toe. Goed roeren totdat de kipfilet gaar is. Voeg nu de ketjap manis en light soya toe. Bak dit tot een gladde saus in ongeveer 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg dan de pasta toe en schep dit om gedurende 5 minuten op laag vuur. Schep dan de paksoi erdoor heen. Zorg dat de pasta volledig bedekt is met de saus. Haal de bami van het vuur. En roer als laatst de fijn gesneden selderij door de bami. Eet smakelijk!