Vis recepten

Vis - Spitskool garnalen met aardappelen

Fish
Totale tijd28 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • wokpan of grillpan
  • Juspan

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 200 gram rijst
  • 1/2 spitskool
  • 2 aardappelen
  • 2 eetlepels kerrie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 selderijtakje

Instructies

  • Voorbereiding
    Schil de aardappels en snij deze in gelijke stukken.  En kook deze gaar. Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de groenten in kleine stukjes. En pers de knoflook uit. Snij de selderij in kleinestukjes.
  • Bereidingswijze
    Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. En voeg daarbij de knoflook, ui en tomaat en kerrie toe. Voeg dan de garnalen toe en deze rondom. Voeg dan de spitskool toe. Voeg als laatst de selderij toe. En laat dit kort stoven. Breng het op smaak met zwarte witte peper en zout. Verdeel de garnalen over de aardappelen naast de rijst. Eet smakelijk!

Vis - Sardine filet festival

Fish
Totale tijd29 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 1 sardienfiletblik (4st)
  • 1/2 rode ui
  • 1 tomaat
  • 3 knoflookteenjes
  • 4 aardappelen
  • 250 gram rijst

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de aardappels in hele kleine stukjes en bak deze krokant op in een beetje zonnebloemolie. Leg ze dan even apart.
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10minuten nagaren. Snij de knoflook, ui en tomaat in kleine stukjes. Haal de sardientjes uit het blikje en verwijder de graatjes. Leg ze dan apart.
  • Bereidingswijze
    Voeg in de pan de zonnebloemolie en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de uien samen met de knoflook in pan en laat deze kort bakken. Voeg dan de tomaat, suiker,groentebouillonblokje verkruimeld en zwarte peper toe en laat deze bakken. Voeg nu de sardientjes toe en blijf dit er doorheen roeren. Na 10 minuten voeg je de gebakken aardappelpartjes toe en blijf dit omroeren tot een geheel. Verdeel dan de Sardine Filet Festival over de rijst. eet smakelijk !

Vis - kerrie gamba's met zoete aardappel

fish
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indian, nederlandse, Surinaamse

Equipment

  • koekenpan
  • oven

Ingrediënten

  • 8 gamba's
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/2 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 s lente-ui

Instructies

  • Voorbereiding
    Snij de groenten in gelijke kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime kom de gesneden zoete aardappels toe. Roer de olijfolie en komijnpoeder over de aardappels. Verdeel  de aardappelstukjes over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappels in 30 minuten gaar in de oven. Begin na 15 minuten met het maken van de kerrie gamba’s. Doe daarvoor zonnebloemolie in de pan  verhit de ze enkele minuten. Voeg dan de uien samen met de knoflook en tomaat in pan en laat deze kort bakken. Voeg dan de zwarte witte peper, kerrie en zout toe aan de pan. Voeg dan de tomatenpuree samen met de lente-ui toe. Voeg dan de Gamba’stoe en bak deze enkele minuten totdat ze gaar zijn. Haal de zoete aardappelsuit de oven. Verdeel de zoete aardappels en de gamba’s over een bord. eet smakelijk !

Vis - garnalensaté met salade en rijst

Fish
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • ruime pan of grillpan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 8 garnalen
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 eetlepel tamarindemoes
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram fetakaas
  • 1 peterselie bos
  • 1 gember (schijf)

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de tomaat, ui, komkommer, fetakaas en  peterselie in stukjes. En pers de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime kom de gesneden ui, knoflook, suiker, ketoembar, tamarindemoes en gember toe. Meng dit tot een geheel. Voeg dan de garnalen toe. En laat dit ongeveer 15 minutenstaan. Doe nu in een ruime kom de cherrytomaten, komkommer, fetakaas en peterselie toe. Voeg daarbij ook de witte azijn en olijfolie. Meng dit tot een geheel en breng het op smaak met zwarte witte peper en zout. Verhit in de koekenpan een beetje olie. Voeg dan de garnalen toe uit de saus en bak deze rondom gaar. Verdeel nu over het bord de garnalen naast de salade en de rijst. Eetsmakelijk!

Vis - Amsoi garnalen met rijst

Fish
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, nederlandse, Surinaamse
Porties: 2

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 bosjes amsoi
  • 200 gram garnalen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillionblokje zwarte, witte peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de amsoi zonder de steel in kleine stukjes. Pers vervolgens de knoflook uit en snij de ui in klein stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe samen met de garnalen en ui. Voeg dan het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte witte peper en zout toe naar eigen smaak. Na enkele seconden voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit enkele minuten. Voeg dan de Amsoi toe en blij deze roeren totdat het meeste vocht verdwenen is.  Verdeelde Amsoi met garnalen over de rijst.

Vis recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *