VEGETARISCHE RECEPTEN

Vegetarisch - bruine bonensoep

Vegan Bruine bonensoep
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: bruine bonen, soep
Porties: 2 personen

Equipment

  • ruime pan met deksel

Ingrediënten

  • 400 gram bruine Bonen
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel ketjap Manis
  • 1 eetlpel light Soya
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 pimentkorrels
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 lente-ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 400 ml water zwarte, witte peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de groenten en kipfilet in kleine stukjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook uit.
  • Bereidingswijze
    Verhit in de pan de zonnebloemolie. Voeg de uien en knoflook toe. Bak dit kort. Voeg de paprika, wortel en lente-ui toe. Voeg nu de tomatenpuree toe samen met de tomaat. Na enkele minuten voeg je alle kruiden en de pimentkorrels  samen met de light soya, suiker, verkruimeld groentebouillonblokje, kruidnagel en ketjap manis toe. Bak dit tot een gladde saus. Voeg nu de bruine bonen toe en schep het geheel een paar keer om. Voeg nu het water toe. En even blijven roeren. Plaats nu een deksel op de pan en verwarm de bruine bonensoep ongeveer 20 minuten op laag vuur. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan. Eet smakelijk!

Vegetarisch - aardappel curry met rijst

Vegan rice curry
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: curry
Porties: 2 personen

Equipment

  • Ruime pan

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 200 gram rijst
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 ui
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 rode paprika
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/2 eetlepel koriander
  • 1/2 eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel paprikakruiden
  • 1/2 groene chillipeper (pittig)
  • 1/2 korianderbosje
  • 1 eetelepel olijfolie
  • 150 ml water zout, witte en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat.  Laat de rijst ongeveer 10 minutenkoken en 10 minuten nagaren. Snij de groenten in stukjes van 1 bij 1 centimeter. Pers de knoflook uit. En kook de aardappelen gaar.
  • Bereidingswijze
    Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui en bak de paprika en knoflook 2 minuten. Haal dit dan uit de pan en zet het even opzij. Voeg in dezelfde pan de kerrie, koriander, komijn, kurkuma, paprikakruiden, mosterdkruiden en de chilipeper als je het een beetje pittig wilt. Bak dit 3 minuten. Voeg dan de helft van het water toe en roerbakdit tot een gladde saus. Voeg dan de tomaten toe en bak dit 3 minuten. Breng het gehaal op smaak met zout, zwarte en witte peper. Voeg dan de aardappelentoe samen met de uien en rode paprika. Meng dit alles met elkaar en voeg dan de andere helft van de water toe. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen. Verdeel de saus over de rijst. Eet smakelijk!

Vegetarisch - amsoi met rijst en bakbanaan

vegan amsoi met rijst en bakbanaan
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: amsoi
Porties: 2 personen

Equipment

  • Ruime pan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 bosjes amsoi
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 ui
  • 1 bakbanaan

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het waterstaat.  Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Snij de amsoi zonder de steel en de ui in kleine stukjes. Pers vervolgens de knoflook. Schil de bakbanaan en snij deze in kleine schijfjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook samen met de ui toe. Bak dit 2 minuten. Voeg dan het groentebouillonblokje verkruimeld, zwarte peper, witte peper en zout toe naar eigen smaak. Na 3 minuten voeg je de tomatenpuree toe gevolgd door de amsoi. Bak dit 5 minuten. Voeg dan een beetje olie in de koekenpan en bak de schijfjes banaan krokant. Laat de gebakken banaan uitlekken op keukenpapier. Verdeel de amsoi over de rijst naast de bakbanaan. Eet smakelijk!

Vegetarisch - nasi

vegan nasi
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indian, Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: Nasi
Porties: 2 personen

Equipment

  • wokpan

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepel laoskruiden
  • 1 eetlepel light soya
  • 2 lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 selderij
  • 1 bakbanaan
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 groentebouillonblokje zwarte, witte peper naar eigen smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan weer lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Heb je tijd over? Laat dan de rijst even afkoelen. Snij alle groenten in kleine stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een grote wokpan de zonnebloemolie toe. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Voeg nu de paprika, lente-ui, zwarte peper, laos, laurierblad, en groentebouillonblokje verkruimeld toe. Bak dit 2 minuten. Voeg nu de ketjap manis en light soya toe samen met de rijst. Zorg dat de rijst volledig bedekt is met de saus. Kluts nu de eieren en bak deze in een koekenpan. Snij de ei in reepjes en verdeel deze met de selderij over de Nasi. Lekker voor ernaast! Eet smakelijk!

Vegetarisch - kouseband met rijst en ei

Vegan kouseband met rijst en ei
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands, Surinaamse
Trefwoord: kouseband
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 200 gram kouseband
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels light soya
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijflolie
  • 1 groentebouillonblokje zwarte peper, witte peper en zout naar smaak toevoegen

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de rijst schoon met lauw water. Voeg dan lauw water toe totdat het rijst net onder het water staat. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en 10 minuten nagaren. Kook de eieren hard. Snij de tomaat en ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Snij het uiteinde van de kousebandslier eraf. En snij de kouseband in stukjes van 1 bij 1 cm. Was de kouseband stukjes.
  • Bereidingswijze
    Voeg in een ruime pan de olijfolie toe en verhit deze enkele minuten. Voeg dan de knoflook, ui en tomaat toe. Bak dit ongeveer 3 minuten. Voeg dan het verkruimelde groentebouillonblokje, zwart en witte peper en zout toe. Na enkele seconden de light soya en ketjap manis toevoegen. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Plaats nu de deksel op de pan gedurende 6 minuten. Haal dan de deksel er af en laat de kouseband even doorbakken. Voeg een beetje olie in de koekenpan samen met de kerrie. Bak de gekookte eieren rondom. Verdeel de kouseband over de rijst samen met de ei. Eet smakelijk!